Le Bâtard: ambachtelijke bakkerij waar puurheid centraal staat.

David Strijmeersch, jongste telg van een bakkersfamilie

AD3A5167

Ambachtelijk vervaardigde producten

Bij Le Bâtard vind je enkel ambachtelijk vervaardigde lekkernijen. Van brood tot gebak: onze handen verwerken kwalitatieve grondstoffen tot echte en pure producten waar je vingers en duimen bij aflikt.

Pure kwalitatieve grondstoffen zonder additieven

Naar kwaliteit moet je zelf op zoek gaan en daarom importeert David rechtstreeks uit België en Frankrijk.

Gebruik van eigen bereide desems

De basis van brood is een graanproduct als meel of bloem, gemengd met water of melk, een rijsmiddel en zout. Voor het meeste brood is dat rijsmiddel gist. Bij een desembrood gebruikt de bakker een desem als rijsmiddel. Dat is een papje van meel of bloem met water, dat de bakker uren, soms dagen laat rijzen. In dat desempapje doen de melkzuurbacteriën en natuurlijke gisten (de zogenaamde microbiota) vanzelf hun werk. Spontane fermentatie, met een mooi woord. Dit houdt in dat een deel van de aanwezige koolhydraten in de bloem wordt omgezet naar onder meer melkzuur, azijnzuur en CO2. Ook worden tal van aromastoffen gevormd die het desem de kenmerkende smaak geven. Door het deeg steeds aan te vullen met bloem en water, komt de bakker tot de ideale verhouding voor het bakken van desembrood.

Contacteer David

Telefoon: 053/70 92 12

info@lebatard.be

Fabrieksstraat 8
9520 Sint-Lievens-Houtem

Openingsuren:

  • Woensdag tot zaterdag: 07.00 – 18.00
  • Zondag: 07.00 – 15.00
  • Gesloten op maandag en dinsdag
Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.